e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Στο μικροσκόπιο των αμερικανικών ΜΜΕ το ελληνικό «haircut»

Πρώτη είδηση στα αμερικανικά ΜΜΕ είναι του «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων, το οποίο παρουσιάζεται ως η μεγαλύτερη διαγραφή χρεών την ιστορία, ενώ χαρακτηρίζεται ως το πρώτο τεστ για την επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal, «οι προσπάθειες της Ελλάδας για μείωση του χρέους της θα βρεθούν αυτήν την εβδομάδα στο χρηματοπιστωτικό προσκήνιο, ενώ σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων για το PSI, οι επιφυλακτικοί επενδυτές θα προβούν στην πώληση ευρώ».

Προσθέτει επίσης ότι «έως την προθεσμία της 20ης Μαρτίου, η Αθήνα θα πρέπει να πείσει τουλάχιστον το 90% των ιδιωτών ομολογιούχων της να μετάσχουν στην εθελοντική ανταλλαγή χρέους. Ωστόσο, όλο και περισσότεροι παράγοντες της διεθνούς αγοράς φαίνονται απαισιόδοξοι ως προς τη δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας».

Παράλληλα, το πρακτορείο πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι «η επιτυχία της συμφωνίας για το PSI εξαρτάται από τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών σε αυτήν, έως τις 8 Μαρτίου, που αποτελεί την καταληκτική ημερομηνία, ενώ στις 9 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για να εξετάσει τα αποτελέσματά της».


Εκτιμά επίσης ότι «η ευρωπαϊκή κρίση δεν έχει παρέλθει εντελώς» και ότι «η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο ελληνικό PSI θα είναι πιθανώς υψηλή ώστε να αποφευχθεί η ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης και των CDS».
dealnews.gr