e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Μετά το «κίνημα της πατάτας» έρχεται το «κίνημα των αμνών»

 Μετά το επιτυχημένο «κίνημα της πατάτας παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων ετοιμάζει σχέδιο πώλησης αμνοεριφίων απευθείας στους καταναλωτές ενόψει Πάσχα.

Οι κτηνοτρόφοι στοχεύουν στην απευθείας πώληση των αμνοεριφίων στους καταναλωτές στην τιμή μεταξύ των 7 - 8 ευρώ, έναντι 12 -14 ευρώ που κυμάνθηκε πέρυσι η τελική τιμή του οβελία για το πασχαλινό τραπέζι. Βέβαια, το συγκεκριμένο εγχείρημα απαιτεί μεγαλύτερη οργάνωση, καθώς η πώληση ευπαθών προϊόντων προϋποθέτει την τήρηση των κανόνων υγιεινής και τη χρήση σφαγείων, ψυγείων κ.ά.

Παράλληλα, το ΚΚΕ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά των Μέσων Ενημέρωσης κατηγορώντας τα για «υποβολιμαία παρερμηνεία των θέσεών του, σχετικά με το ζήτημα του λεγόμενου ''κινήματος της πατάτας''».


Πάντως, το ΚΚΕ επιμένει ότι τέτοιου είδους κινήσεις «έχουν πολύ περιορισμένες δυνατότητες και δεν λύνουν το πρόβλημα της εκμετάλλευσης της αγροτιάς από το κεφάλαιο». Οι θέσεις του ΚΚΕ προκάλεσαν τα αρνητικά σχόλια των υπολοίπων κομμάτων της ήσσονος αντιπολιτεύσεως: Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, υποστήριξε πως «κάποιοι ενοχλούνται από το κίνημα της πατάτας, για ένα και μόνο λόγο: Δεν μπορούν να το ποδηγετήσουν και να το ελέγξουν».

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ του αποκαλούμενου «κινήματος της πατάτας» και η ΔΗΜ.ΑΡ. θεωρεί ότι το «κίνημα της πατάτας» μπορεί «να αποτελέσει το έναυσμα ανάληψης δράσεων από την αυτοδιοίκηση για την προστασία των παραγωγών.
dealnews.gr