e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Στη δίνη της κρίσης τα καταστήματα εστίασης


Χιλιάδες λουκέτα αναμένεται να μπουν σε επιχειρήσεις εστίασης της χώρας μέσα στο 2012 λόγω της οικονομικής κρίσης και της συνεχιζόμενης ύφεσης στην αγορά.Μπορεί το 2010 και το 2011 να ήταν πολύ δύσκολες χρονιές για τον κλάδο, όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, όμως αυτό που έπεται μέσα στο 2012 φαντάζει εφιαλτικό.



Οι βασικότερες αιτίες γι' αυτό, όπως αναφέρουν είναι η απόλυτη έλλειψη ρευστού στην αγορά, αλλά και η συνεχής αύξηση του ΦΠΑ, που μέσα στο γενικότερο κλίμα έδωσε την χαριστική βολή στις επιχειρήσεις τους.

Ο Γιώργος Καββαθάς αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων σε δηλώσεις του περιγράφει την κατάσταση με τα πιο μελανά χρώματα.

«Η κατάσταση στο χώρο της εστίασης είναι δραματική και όπως όλα δείχνουν τα πράγματα οδηγούνται προς το χειρότερο. Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τα μηνύματα που έρχονται από τους ανθρώπους που έχουν επιχειρήσεις εστίασης, διαπιστώνεται ότι πλέον είναι αδύνατον να αντεπεξέλθουν και ότι η υπομονή τους εξαντλήθηκε», τονίζει ο κ. Καββαθάς και προσθέτει:

«Έτσι, αναμένεται μέσα στο 2012 πάνω από 20.000 επιχειρήσεις του κλάδου να βάλουν λουκέτο γεγονός που θα σημάνει πάνω από 80.000 απώλειες θέσεων εργασίας. Όλο αυτό το διάστημα της κρίσης ζούμε σε έναν παραλογισμό».


Πηγή: ΑΜΠΕ