e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Κουτρουμάνης: Έχουμε διακόψει 40.000 μαϊμού συντάξεις

Καθησυχαστικός για το ζήτημα των μειώσεων στις αποζημιώσεις εμφανίστηκε υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Ο Κ. Κουτρουμάνης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα μείωσης των αποζημιώσεων, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να μην υπάρξει περαιτέρω μείωση του εφάπαξ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι γίνονται μελέτες, οι οποίες θα δείξουν ποιες πρέπει να είναι οι προσεγγίσεις σε σχέση με τα νέα εφάπαξ.

Επανέλαβε ακόμη ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σενάριο για μείωση των κύριων συντάξεων, ωστόσο επισήμανε ότι όλα σε σχέση με τα Ταμεία θα κριθούν από το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην πραγματική οικονομία.

Παράλληλα ο κ. Κουτρουμάνης σημείωσε ότι «κάποιοι εισέπρατταν μαϊμού συντάξεις για δύο δεκαετίες».

«Έχουμε διακόψει 40.000 μαϊμού συντάξεις μετά την απογραφή. Στον ΟΓΑ 8.500 συντάξεις ήταν μαϊμού. Θα ζητήσουμε τα λεφτά πίσω, έχουμε στείλει πολλούς φακέλους στις δικαστικές αρχές, αλλά δεν είναι εύκολη διαδικασία» σημείωσε. Όπως ανέφερε, από τις διακοπές εξοικονομούνται 405 εκατ. ευρώ ετησίως. Πρόσθεσε ότι διακόπηκαν και επιδόματα του ΟΓΑ σε 21.000 ανθρώπους που δεν τα δικαιούνταν. «Το σύστημα ήταν διάτρητο» επισήμανε.


Για το PSI πρόσθεσε ότι τα ταμεία θα χάσουν 11 δισ. ευρώ από το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων πρόσθεσε. O κ. Κουτρουμάνης είπε ότι υπάρχει ρύθμιση για να καλυφτούν οι απώλειες, με τρία ταμεία να συμμετέχουν στο κούρεμα, ενώ σήμερα συνεδριάζουν οι διοικήσεις οι των υπολοίπων.
dealnews.gr