e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ναι, στις πολιτικές συμμαχίες λέει ο Κουβέλης!


Για μια νέα εποχή στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό μίλησε ο Φώτης Κουβέλης παρουσιάζοντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του.

Μάλιστα τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας της Δημοκρατικής Αριστεράς με τους ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα, στον πρόεδρο της Βουλής διαβιβάστηκε η επιστολή με την οποία ανακοινώνεται η συγκρότηση της ΚΟ, η οποία αποτελείται από δέκα βουλευτές: τον πρόεδρο της ΚΟ Φώτη Κουβέλη και τους βουλευτές Ιωάννη Αμοιρίδη, Οδυσσέα Βουδούρη, Ηλία Θεοδωρίδη, Θανάση Λεβέντη, Ιωάννη Μιχελογιαννάκη, Βασίλη Οικονόμου, Γιώργο Παπαμανώλη, Νίκο Τσούκαλη και Γρηγόρη Ψαριανό.

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, η συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με τους ανεξάρτητους βουλευτές πηγάζει από την αναγκαιότητα μιας κυβερνώσας αριστεράς που βασίζεται σε κοινό πολιτικό τόπο.

Υπερασπιστικέ την πολιτική των συμμαχιών


Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ -απαντώντας σε σχετική ερώτηση- υπερασπίστηκε την πολιτική συμμαχιών του κόμματος, τόσο απέναντι σε εσωκομματικές αμφισβητήσεις, όσο και έναντι της κριτικής που υφίσταται για τη συνεργασία με δυνάμεις που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι οι βουλευτές που είναι πλέον μέλη της ΚΟ του κόμματός του «είχαν μια παρουσία ευθύνης, με αντιρρήσεις, με αμφισβήτηση στην ασκούμενη πολιτική».

Πρόσθεσε δε ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές δεν προσέρχονται σε συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ από ιδιοτελή επιλογή, αν ήθελαν να υπηρετήσουν το ευκαιριακό θα το είχαν κάνει προς άλλες κατευθύνσεις.

«Η συμμετοχή τους στη ΔΗΜΑΡ στηρίζεται σε πολιτική επιλογή και αντιστοιχείται με όσα παλεύει η Δημοκρατική Αριστερά», τόνισε ο κ.Κουβέλης.

Απαντώντας επίσης στις εσωκομματικές αντιδράσεις, ο κ. Κουβέλης παρέπεμψε στην πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία «ανοιχτά και με δημοκρατικές διαδικασίες αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία τη συνεργασία με τους ανεξάρτητους βουλευτές».
dealnews.gr