e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

"Έφυγε" μια μεγάλη φίλη της Ελλάδας


Στην καθεδρικό ναό του St. James στο Σίδνεϊ, και ανάμεσα σε συγγενείς, φίλους και πολιτικούς κάθε απόχρωσης, έγινε η κηδεία της Μάργκαρετ Ουίτλαμ, η οποία πέθανε σε νοσοκομείο του Σίδνεϊ σε ηλικία 92 ετών.

Η Μάργκαρετ, δεν υπήρξε μόνο γυναίκα του πρώην Αυστραλού πρωθυπουργού Γκοφ Ουίτλαμ, - ενός από τους πιο γνωστούς και πολυσυζητημένους πρωθυπουργούς της Αυστραλίας τη δεκαετία του 1970 - αλλά και μια γυναίκα με δική της ξεχωριστή προσωπικότητα.

Τόσο ο Ουίτλαμ όσο και η σύζυγός του Μάργκαρετ λάτρευαν την Ελλάδα και την επισκέφθηκαν πάνω από 25 φορές. Φίλοι τους ήταν, μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Παπανδρέου και η Μελίνα Μερκούρη.

Με τον Γκοφ, τον οποίο και παντρεύτηκε πριν σχεδόν 70 χρόνια, η Μάργαρετ απέκτησε τέσσερα παιδιά.

Στον τελευταίο αποχαιρετισμό της Μάργκαρετ, έδωσαν το "παρών" και δεκάδες πολιτικοί κάθε ιδεολογικής απόχρωσης και κομματικής ταυτότητας. Μεταξύ αυτών και όλοι οι εν ζωή πρώην ομοσπονδιακοί πρωθυπουργοί καθώς και οι πρώην πρωθυπουργοί της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Δίπλα στη σημερινή πρωθυπουργό Τζούλια Γκίλαρντ, βρίσκονταν οι πρώην πρωθυπουργοί Μπομπ Χοκ, Μάλκολμ Φρέιζερ, Πολ Κίτινγκ και Κέβιν Ραντ, καθώς επίσης ο νυν και οι πρώην πρωθυπουργοί της Νέας Νότιας Ουαλίας. Από την κηδεία δεν έλειψαν επίσης και προσωπικότητες του καλλιτεχνικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Παρά την προσέλευση τόσο γνωστών προσωπικοτήτων της αυστραλιανής ζωής, η κηδεία της Μάργκαρετ παρέμενε οικογενειακή υπόθεση και για λογαριασμό του πατέρα τους ευχαρίστησαν τους παρευρισκόμενους τα παιδιά της.


Ο Γκοφ παρακολούθησε αμίλητος, καθισμένος σε ένα αναπηρικό καροτσάκι, το οποίο έσπρωχνε ο γνωστός γερουσιαστής, Τζον Φόκνερ.


nooz.gr