e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Προ των πυλών ο ειδικός λογαριασμός

Το πρώτο ...βήμα έγινε με την υπερψήφιση του Μνημονίου. Το δεύτερο, που δεν είναι άλλο από την έγκριση του νέου δανείου θα έρθει συνοδεία όπως φαίνεται ενός νέου είδους ελέγχου της ελληνικής οικονομίας.

Ο λόγος για τον ειδικό λογαριασμό στον οποίο θα μπαίνουν τα χρήματα του νέου δανείου προς την Ελλάδα, ώστε τα κράτη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ να μπορούν να ελέγχουν το πότε θα εκταμιεύουν τα χρήματα.


Οι τεχνικές λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας του λογαριασμού αναμένεται να παρουσιαστούν στο Eurogroup της Τετάρτης, δεδομένου ότι η αποδοχή του λογαριασμού αυτού αποτελεί έναν από τους βασικούς όρους και μια από τις πρόσθετες εγγυήσεις που ζητεί η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση.

Βάζοντας στο λογαριασμό αυτό σημαντικό ποσό από το νέο δάνειο τα κράτη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ θα μπορούν να ελέγχουν πλήρως τη ροή πληρωμών προς τη χώρα μας.

Η πρόταση αυτή βρίσκει σύμφωνα πολλά από τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ, αλλά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σύμφωνα με τη Γερμανία, αποτελεί ένα μέσο καθησυχασμού των επενδυτών που θα διασφαλίζει την ορθή διαχείριση των χρημάτων που θα λάβει η Ελλάδα.
dealnews.gr