e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Η αρχή του τέλους του δικομματισμού – Δικό τους κόμμα οι ανεξάρτητοι


Μόλις 10 βουλευτές λιγότεροι από τη ΝΔ οι ανεξάρτητοι βουλευτές
Αμηχανία επικρατεί στα στρατόπεδα των δύο μεγάλων κομμάτων τα οποία βλέπουν την πτώση τους, ενώ το πολιτικό σκηνικό αλλάζει άρδην μετά τις διαγραφές, με τους ανεξάρτητους βουλευτές να αποτελούν, πλέον, μια μεγάλη δύναμη στο Κοινοβούλιο.

Σοβαρό πλήγμα αποτέλεσε για τα δύο μεγάλα κόμματα η ψήφιση του Μνημονίου για την νέα δανειακή σύμβαση καθώς, το ΠαΣοΚ έμεινε με 130 βουλευτές και η ΝΔ με 62. Με απώλειες δύο βασικών στελεχών βγήκε από τη «μάχη» και το ΛΑΟΣ.

Επίσημα, μετά τις διαγραφές, οι ανεξάρτητοι βουλευτές ανήλθαν στους 52, μόλις 10 βουλευτές πίσω από τη ΝΔ.

Ο πολιτικός χάρτης θα υποστεί σημαντικές αλλαγές, με το ΠΑΣΟΚ να οδηγείται σε διάσπαση μετά και τις σημαντικές διαγραφές εκ των περισσοτέρων να είναι υποστηρικτές αλλά και προσωπικές επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου (Χ. Καστανίδης, Λούκα Κατσέλη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Σπ. Κουβέλης, κ.α).


Κεραυνός εν αιθρία ήταν τα αποτελέσματα στην «γαλάζια στρατιά». Ο Αντώνης Σαμαράς περίμενε μόλις 10 «όχι», το απόγευμα της Κυριακής εκτιμούσαν ότι ήταν 15 και τελικώς 21 βουλευτές ψήφισαν εκτός γραμμής, διεγράφησαν από την ΚΟ του κόμματος και αντιμετωπίζουν την οριστική διαγραφή και από τη ΝΔ.

Η επόμενη μέρα βρίσκει τα δύο κόμματα σε αποσύνθεση καθώς το ΠΑΣΟΚ χάνει τη δυνατότητα σε περίπτωση έκτακτων αρνητικών εξελίξεων να σχηματίσει άλλη κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή ενώ ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να προκαλέσει εκλογές όποτε κρίνει αναγκαίο αποχωρώντας από την κυβέρνηση.
dealnews.gr