e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

50 δισ. ευρώ στα... σεντούκια των Ελλήνων


Στα στρώματα και στα σεντούκια φαίνεται πως μετακίνησαν οι Έλληνες τις καταθέσεις τους, ποσό που υπολογίζεται στα περίπου 50 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, υπέρογκο ποσό καταθέσεων έχουν κάνει φτερά από τα τραπεζικά χρηματοκιβώτια.

Ο υπουργός μυθοποίησε τις φημολογίες που θέλουν ελληνικές καταθέσεις να έχουν εισρεύσει σε ελβετικές τράπεζες από το 2009 που ξεκίνησε η κρίση.

Μιλώντας ο κ Βενιζέλος είπε ότι από τα τέλη του 2009 που ξεκίνησε η φυγή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, συνολικά έχουν αποσυρθεί 65 δισ. ευρώ. Εξ αυτών μόνο τα 16 δισ. ευρώ φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό. Αρα, τα υπόλοιπα 49 δισ. ευρώ που έχουν αποσύρει οι Έλληνες από τις τράπεζες για να τα «σώσουν» σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή, φυλάσσονται σε τραπεζικές θυρίδες, σε μπαούλα, σε σεντούκια, σε υπόγεια, σε σοφίτες και σε στρώματα - από τους πιο παραδοσιακούς αποταμιευτές.

Εκ των 16 δισ. ευρώ που μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό, το 32% (δηλαδή τα 5,12 δισ.) μεταφέρθηκαν σε βρετανικές τράπεζες και λιγότερο από το 10% (δηλαδή λιγότερο από 1,6 δισ. ευρώ) σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία. Συνολικά, δηλαδή, από τα 65 δισ. ευρώ που αποσύρθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες από τα τέλη του 2009 λιγότερο από το 2,5% φυγαδεύτηκε στην Ελβετία.


dealnews.gr