e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Σε τελική ευθεία η απορρόφηση του ΕΣΠΑ

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο υπουργείο Ανάπτυξης καθώς απ' αυτό την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι αναλυτικές ανακοινώσεις για την κάλυψη των κονδυλίων του ΕΣΠΑ το 2011.



Μάλιστα σε ανακοίνωση του το υπουργείο έρχεται μετά τη δήλωση του αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ Κ.Χατζηγάκη ότι η απορροφητικότητα δεν ξεπερνά το 32%.

Αναλυτικά η δήλωση Χατζαδάκη: «Το 2011 έκλεισε με επιβεβαίωση της αρνητικής εικόνας στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ. Η συνολική απορρόφηση του ΕΣΠΑ, 31 Δεκεμβρίου 2011, ήταν μόλις 32,86% (σύμφωνα με τον πίνακα που είναι αναρτημένος στο www.espa.gr ).»

Ο ίδιος εκτίμησε ότι αυτό το ποσοστό γίνεται ακόμα πιο «απογοητευτικό αν αναλογιστεί κανείς ότι η αύξηση της απορροφητικότητας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση του ποσοστού συγχρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε 85% αναδρομικά από το 2007, αλλά και στο... παρκάρισμα πόρων σε Ταμεία Χαρτοφυλακίου, όπως το Ταμείο Επιχειρηματικότητας, το Εξοικονομώ κατ' Οίκον, το JEREMIE και το ΕΝΑΛΙΟ, που αύξησε τεχνητά την απορρόφηση του ΕΣΠΑ κατά περίπου 5 ποσοστιαίες μονάδες, χωρίς τα σχετικά κονδύλια να διοχετευθούν στην αγορά.»

Η απάντηση του υπουργείου



Στην απάντησή του το υπουργείο επισημαίνει: «Ο κ. Χατζηδάκης όταν μάθει όλα τα στοιχεία για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ το 2011 θα απογοητευθεί πολιτικά, αλλά ελπίζουμε ότι θα χαρεί ως Έλληνας πολίτης.»
dealnews.gr