e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Βρετανία: Τα πυρηνικά εργοστάσια δεν έχουν καμιά "βασική ανεπάρκεια"

Τα πυρηνικά εργοστάσια στη Βρετανία δεν παρουσιάζουν καμιά "βασική ανεπάρκεια", αλλά η βελτίωσή τους πρέπει να συνεχιστεί, επισήμανε η εθνική υπηρεσία πυρηνικής ασφαλείας (ΟNR), μετά τα τεστ αντοχής που πραγματοποιήθηκαν έπειτα από το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα.

"Ουδεμία βασική ανεπάρκεια στο σχεδιασμό και την αντοχή των πυρηνικών εργοστασίων στη Βρετανία βρέθηκε μέχρι σήμερα και τα μαθήματα της Φουκουσίμα ελήφθησαν προκειμένου να βελτιωθεί η ασφάλεια", δήλωσε ο Τζον Ντόναλντ, ο εκπρόσωπος της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής για την πυρηνική ενέργεια.

Η τελική έκθεση της ΟNR διαβιβάστηκε στις ευρωπαϊκές αρχές, που είχαν αρχίσει ελέγχους ασφαλείας για να επαληθεύσουν την αντοχή των ευρωπαϊκών πυρηνικών εργοστασίων μετά την καταστροφή στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας.


Η ΟNR προσθέτει ωστόσο ότι αναμένει από τις εταιρίες εκμετάλλευσης των πυρηνικών σταθμών να συνεχίσουν τη βελτίωση των μέτρων ασφαλείας απέναντι σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως οι πλημμύρες.

Η Βρετανία έχει σήμερα 10 εν ενεργεία πυρηνικούς σταθμούς που διαθέτουν 19 αντιδραστήρες εξασφαλίζοντας σχεδόν το ένα πέμπτο της εθνικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Στη Γαλλία η Αρχή Πυρηνικής Ασφάλειας ανακοίνωσε χθες ότι το επίπεδο ασφαλείας των πυρηνικών σταθμών είναι επαρκές για να αποκλείσει την άμεση διακοπή της λειτουργίας τους, επισημαίνοντας όμως ότι πρέπει να επενδυθούν δισεκατομμύρια ευρώ για την περαιτέρω ασφαλή λειτουργία τους.
nooz.gr