e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Θέμα ημερών το νομοσχέδιο για τα ταξί

Σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις αρχές του Φεβρουαρίου θα τεθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών ταξί.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον αρμόδιο τομεάρχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρη Αυγενάκη, ο κ. Βορίδης σημείωσε πως ήδη υπάρχει ένα προσχέδιο σχεδίου νόμου, το οποίο έχει τεθεί υπόψη της τρόικας και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «μέσα από τον ορθό λόγο θα βρούμε τις σωστές συνθέσεις».

«Η τρόικα», ανέφερε ο υπουργός, «θα έλθει αύριο στο υπουργείο προκειμένου να συζητήσουμε μία σειρά από ζητήματα τα οποία είναι ανοικτά και αποτελούν διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας και θεωρώ ότι το υπουργείο μας ως ένα βαθμό έχει ανταπεξέλθει σε αυτά τα οποία πρέπει η χώρα μας να κάνει...


Σε στενή συνεννόηση με όλους τους φορείς και τα κόμματα, και με τους δανειστές μας, πρέπει να βρίσκουμε την καλύτερη συνθήκη, την καλύτερη λύση-τομή, προκειμένου να επιτυγχάνουμε το άνοιγμα της αγοράς, αλλά ταυτόχρονα», επεσήμανε, «αυτό να μην οδηγεί σε μια κατάσταση άναρχη με τον παράλληλο σεβασμό των παραμέτρων που κάθε τέτοιο άνοιγμα και κάθε τέτοια παρέμβαση έχει».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αντιδράσεων επί του ν/σ από την πλευρά της τρόικας, ο κ. Βορίδης αρκέστηκε να πει πως «σε ένα διάλογο μπορεί να υπάρχουν αντιθέσεις», ενώ σε άλλη ερώτηση για το πότε θα έρθει το ν/σ στη Βουλή, σημείωσε πως αφού τελειώσουν ορισμένα ζητήματα με την τρόικα, υπάρχει ένας δεύτερος κύκλος συζητήσεων με τα κόμματα και το συνδικάτο των αυτοκινητιστών.

«Αν οριστικοποιήσουμε τη συζήτηση με την τρόικα, σε διαβούλευση θα το δώσουμε αρχές Φεβρουαρίου», εκτίμησε ο υπουργός Μεταφορών.
dealnews.gr