e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Σόρος: Μια πανίσχυρη ομάδα Ελλήνων θέλει τη δραχμή

Με μια δήλωση που προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση, ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, αναφερόμενος στην ελληνική κρίση κάνει λόγο για επιχειρηματικά συμφέροντα στην Ελλάδα που επιθυμούν την επιστροφή της χώρας στη δραχμή.

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο Τζορτζ Σόρος υπογράμμισε πως ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας είναι μεγαλύτερος παρά ποτέ το 2012, τονίζοντας ωστόσο ότι υπέρ της δραχμής τάσσεται και μια πανίσχυρη ομάδα Ελλήνων.

«Ένα από τα προβλήματα είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια πανίσχυρη ομάδα, η οποία τάσσεται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη», δήλωσε ο μεγαλοεπενδυτής. «Πολλοί ιδιοκτήτες εφημερίδων και επιχειρήσεων», συμπλήρωσε, «έχουν πολύ μεγάλο συμφέρον να πληρώνουν τους φόρους σε δραχμή και όχι σε ευρώ».

Διευκρίνισε ωστόσο ότι σε περίπτωση που η χώρα χρεοκοπήσει αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει απαραίτητα να αποχωρήσει από τη ζώνη του ευρώ.

«Η Ελλάδα πιθανόν να δημιουργήσει ένα πρόβλημα αν πράγματι χρεοκοπήσει, αλλά η ίδια η χρεοκοπία δεν σημαίνει απαραίτητα και έξοδο από το ευρώ», ανέφερε, τονίζοντας ωστόσο ότι η ανάγκη της χώρας να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα ίσως την αναγκάσει να αποχωρήσει από την ευρωζώνη.
dealnews.gr