e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Στην ουρά για την μάχη του χαρατσιού

Με περίσσια υπομονή θα πρέπει να είναι οπλισμένοι οι πολίτες που θα διεκδικήσουν εξαίρεση από την έκτακτη εισφορά για το τέλος ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.Οι ΔΟΥ, από αυτή την εβδομάδα κιόλας, θα ξεκινήσουν να υποδέχονται αιτήσεις πολιτών από τα οποία θα ζητείται μείωση της έκτακτης εισφοράς ή διευκόλυνση πληρωμής για την οφειλή τους.


Πληροφορίες κάνουν λόγο για συγκρότηση τριμελών επιτροπών μέσα στον Δεκέμβριο για να εξετάσουν τις αιτήσεις των πολιτών, οι οποίες θα μαζεύονται έως και τις 20 Ιανουαρίου.

Τις τριμελής επιτροπές θα απαρτίζουν τρεις τοπικές «εξουσίες» (εφοριακός, δημοτικός υπάλληλος και ένα αστυνομικό όργανο) οι οποίοι θα είναι σε θέση να εξετάσουν τις αιτήσεις και πιθανότατα να αποβεί ουσιαστική στις κρίσεις της, αφού θα κινείται στο «όριο» του νόμου.


Τι θα εξετάζει η Επιτροπή

- Θα διορθώνει λάθη από εσφαλμένο υπολογισμό του τέλους (τετραγωνικά, τιμή ζώνης κλπ)


- Θα μειώνει το ειδικό τέλος ακινήτων στο ένα δέκατο (ή ακόμα παραπάνω), αν κρίνει με βάση τα δικαιολογητικά πως πρόκειται για πολύτεκνο ή άνεργο.

- Θα αποφασίζει διευκολύνσεις και δόσεις για κάθε αναξιοπαθούντα. Για παράδειγμα, εργαζόμενοι που βρίσκονται σε επίσχεση και δεν πληρώνονται ούτε από τον εργοδότη τους ούτε επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ, επειδή δεν θεωρούνται άνεργοι, θα μπορούν να τύχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης από την Επιτροπή, πέραν όσων προβλέπει ως τώρα ο νόμος.
dealnews.gr