e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Η γαλλο-γερμανική ρήξη και το άγνωστο μέλλον του ευρώ

Στην τελική ευθεία για την Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής, που εν πολλοίς θα κρίνει την επόμενη μέρα στην Ευρωζώνη, οι ρωγμές που αρχίζουν να προκαλούνται απειλούν το μέλλον του ευρώ ήδη.

Οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από το Παρίσι αναφέρουν ότι ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί «τα έσπασε» με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, μη αποδεχόμενος το ρόλο του κομπάρσου που το Βερολίνο επεφύλασσε στο Παρίσι, σε αυτή την περίπτωση.

Κοινή είναι η αίσθηση εδώ κι αρκετό σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ότι στην προκειμένη περίπτωση, η Γερμανία αποφασίζει και η Γαλλία, απλώς, καλείται να ευθυγραμμιστεί με αυτές τις αποφάσεις.

Το γεγονός αρχικά είχε προκαλέσει μια συγκρατημένη δυσαρέσκεια στη γαλλική πλευρά, η οποία, ωστόσο, έγινε ανεξέλεγκτη το τελευταίο διάστημα, όταν έγινε κατανοητό ότι στο Βερολίνο παίρνουν δεσμευτικές αποφάσεις για το μέλλον της Ευρωζώνης «χωρίς να ρωτούν». Κι έτσι, επήλθε η ρήξη, η οποία φέρεται να σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και η οποία είναι άγνωστο αν θα είναι οριστική ή προσωρινή.

Η Σύνοδος Κορυφής της Παρασκευής, πάντως, πλησιάζει και θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις σε πάρα πολλά ερωτήματα. Υπ αυτές τις συνθήκες, όμως, είναι άγνωστο αν οι βασικοί πρωταγωνιστές του «δράματος» μπορούν να παράξουν έργο και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για το σύνολο της Ευρώπης.
dealnews.gr