e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Σαμαράς: Ναι στη μεταβατική κυβέρνηση, όχι στις γραπτές δεσμεύσεις

 Τονίζοντας ότι η μεταβατική κυβέρνηση σχηματίστηκε έπειτα από πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρoς του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε από το βήμα της βουλής τη στήριξή του στην κυβέρνηση.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε την ανάγκη να ανορθωθεί η αξιοπιστία της χώρας, να διασφαλιστεί η ομαλότητα στο εσωτερικό και να αποφευχθεί η έξοδος από το ευρώ και περιέγραψε την ήδη προκαθορισμένη αποστολή της κυβέρνησης. «Την αποστολή της την έχουμε ορίσει σαφώς και περιέγραψε το τρίπτυχο να ξεμπλοκάρει η 6η δόση, να προωθηθεί η ολοκλήρωση της νέας δανειακής σύμβασης και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

«Όσοι προσπαθούν να επιμηκύνουν την θητεία της την υπονομεύουν αυτήν την κυβέρνηση δεν την ευνοούν», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και παρατήρησε ότι «η ομαλότητα θα εξασφαλιστεί στο επόμενο τρίμηνο, όσο ο λαός γνωρίζει ότι μετά θα του δοθεί η ευκαιρία να εκφραστεί». Σε αντίθεταη περίπτωση (επιμήκυνση της θητείας της) εκτίμησε ότι θα υποκινηθεί κοινωνική έκρηξη.


Πάντως, επεσήμανε ότι η νέα κυβέρνηση είναι εξαιρετικά σημαντικά και ότι είναι αυτονόητο ότι η ΝΔ θα τη στηρίξει για να πετύχει την αποστολή της.


Στην αρχή της τοποθέτησής του κ. Σαμαράς είπε ότι η νέα κυβέρνηση σχηματίστηκε μετά από πρωτοβουλία της ΝΔ, όταν «ήταν άμεση ανάγκη η λύση του αδιεξόδου» και αναφερόμενος στο δημοψήφισμα τόνισε ήταν «πρωτοβουλία που κλόνισε πλήρως την αξιοπιστία της χώρας» και πως η χώρα ήταν ακυβέρνητη.


Σε άλλο σημείο της ομιλίας του εμφανίστηκε διατεθειμένος να στηρίξει την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί αν επανεξεταστούν τα πληθυσμιακά κριτήρια.

Οσον αφορά το ειδικό τέλος ακινήτων, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και σημείωσε ότι φοβάται «την πυροδότηση εκρήξεων».
dealnews.gr