e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Οικονομία Σαμαράς και Κομισιόν τραβάνε το «σχοινί» για την επιστολή

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπογραφή της δεσμευτικής επιστολής των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι πράγματι δεν πρόκειται να εκταμιευθούν τα λεφτά της 6ης δόσης από το πρώτο πακέτο βοήθειας προς τη χώρα μας, αν προηγουμένως ο κ. Αντώνης Σαμαράς δεν βάλει την υπογραφή του κάτω από το σχετικό κείμενο. Ο ίδιος, αρνείται να το πράξει,, υποστηρίζοντας ότι από τη στιγμή που θα το ψηφίσει στη Βουλή δεν συντρέχει λόγος να υποβληθεί και σε αυτή την εξευτελιστική όπως τη θεωρεί διαδικασία.

Το κακό ωστόσο είναι ότι από την Κομισιόν την θεωρούν εκ των ων ουκ άνευ και δεν πρόκειται να υποχωρήσουν σε αυτή τους την απαίτηση ούτε κατ ελάχιστον, όπως διαμηνύουν στην Αθήνα.

Αυτή τη στιγμή, αυτό το οποίο γίνεται στο παρασκήνιο, είναι να αναζητείται μια συμβιβαστική φόρμουλα για όλους. Σύμφωνα με αυτή, το περιεχόμενο της επιστολής που θα αποσταλεί στον κ. Σαμαρά θα ενστερνίζεται πολλές από τις αμφιβολίες του σε θέματα όπως η ανάπτυξη, δίνοντας του έτσι πάτημα για να πει ότι «τώρα που η ΕΕ παραδέχεται τα λάθη της, μπορώ να υπογράψω». Το θέμα όμως είναι: θα το πει; Προς το παρόν από τη Συγγρού, διαμηνύουν πως όχι. Αν όμως επιμείνουν σε αυτή τους την άρνηση τότε το πιθανότερο είναι ότι τα λεφτά της έκτης δόσης δεν θα εκταμιευθούν, οπότε και το θρίλερ θα αρχίσει να εξελίσσεται...


dealnews.gr