e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Φελντστάιν: Εκτός ευρώ σε ένα χρόνο η Ελλάδα

Νέο "χτύπημα" που βάζει για μια ακόμη φορά «φωτιά» στα σενάρια περί εξόδου από το ευρώ δέχθηκε η Ελλάδα, εξ' Αμερικής αυτή τη φορά.

Οι δυσοίωνες προβλέψεις για τη χώρα μας έρχονται από τον καθηγητή οικονομικών του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ Μάρτιν Φελντστάιν, που έχει διατελέσει σύμβουλος όλων των αμερικανών προέδρων από τον Ρόναλντ Ρέιγκαν και μετά, και οποίος, παρά την αισιοδοξία του ότι η Ευρωζώνη θα καταφέρει να επιβιώσει, εμφανίζεται βέβαιος ότι η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ σε ένα χρόνο.

«Με την εξαίρεση της αποχώρησης της Ελλάδας, δε νομίζω ότι η ευρωζώνη θα καταρρεύσει σύντομα» δήλωσε ο 72χρονος καθηγητής του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg τη Δευτέρα.

«Η ελληνική υπόθεση είναι αδύνατη», υπογράμμισε ο κ. Φελντστάιν, αναφερόμενος στην παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη.


Ο κ. Φέλντσταιν, ο οποίος χαρακτηρίζεται από ευρωπαίους οικονομολόγους ως ευρωσκεπτικιστής, ήταν από τους μεγαλύτερους επικριτές του ευρώ κι είχε προειδοποιήσει πως η «γέννηση» ενός κοινού νομίσματος θα λειτουργούσε ως επιπρόσθετο βάρος για την Ευρώπη.
dealnews.gr