e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη των Ελβετών

Μειώθηκε σε σημαντικό βαθμό η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ελβετία στο τρίτο τρίμηνο του 2011, καθώς οι Ελβετοί είναι πολύ πιο απαισιόδοξοι για το outlook της οικονομίας και την ασφάλεια των θέσεων εργασίας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Ο τριμηνιαίος δείκτης καταναλωτικού κλίματος της Ελβετίας, που υπολογίζει το υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων και βασίζεται σε δημοσκόπηση 1.100 νοικοκυριών τον Ιούλιο, υποχώρησε στο -17, από -1 στο αμέσως προηγούμενο τρίμηνο, ενώ οι προσδοκίες των αναλυτών έκαναν λόγο για -6.

«Οι προσδοκίες για τις μελλοντικές οικονομικές εξελίξεις και τα μελλοντικά επίπεδα απασχόλησης ειδικότερα, ήταν πολύ πιο αρνητικές σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη δημοσκόπηση τον Απρίλιο», ανέφερε σήμερα το Seco.

Τρεις από τους τέσσερις επί μέρους δείκτες υποχώρησαν στην τελευταία δημοσκόπηση, με μόνο τον υποδείκτη για το outlook των αποταμιεύσεων να βελτιώνεται. Οι δείκτες της συνολικής οικονομικής κατάστασης της Ελβετίας, της ασφάλειας των θέσεων εργασίας και της προσωπικής οικονομικής κατάστασης επιδεινώθηκαν, ανέφερε.
dealnews.gr