e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

"Παίζεται" η μέρα άφιξης της επόμενης δόσης

Πολύ δύσκολα φαίνεται ότι θα προλάβει πλέον η Ελλάδα να εισπράξει την επόμενη δόση της από το β' πακέτο οικονομικής βοήθειας, που εγκρίθηκε στις 21 Ιουλίου στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.  
Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι οι χώρες – μέλη της Ευρωζώνης δεν θα προλάβουν να περάσουν από τα εθνικά τους κοινοβούλια τη συμφωνία προς επικύρωση, οπότε, κατά πάσα πιθανότητα η Αθήνα θα εκταμιεύσει την 6η δόση του δανείου της α' φάσης, με σαφώς χειρότερους όρους σε σχέση με τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, που έρχονται αυτή τη στιγμή από τις ευρωπαικές πρωτεύσουσες, μόλις μια χώρα – η Γαλλία – έχει ορίσει ημερομηνία ψήφισης της συμφωνίας για τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Όλες οι υπόλοιπες δεν έχουν αποφασίσει καν για πότε θα ορίσουν τη σχετική ημερομηνία συζήτησης στη Βουλή τους. Οπότε, πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να προλάβουν τις προθεσμίες και να κάνουν το ...δώρο στην χώρα μας.

Αν και ο άξονας Βερολίνου – Παρισίων επιμένει ότι οι διαδικασίες θα πρέπει να επιταχυνθούν, προς αυτή την κατεύθυνση.

Το αστείο της υπόθεσης βεβαίως είναι ότι η ίδια η Γερμανία δεν έχει κάνει τίποτα ακόμα, ενώ συν τοις άλλοις η Αγκελα Μέρκελ, που μόλις επέστρεψε από τις διακοπές της αντιμετωπίζει και εσωκομματικά προβλήματα, που θα της κάνουν τη ζωή ακόμα πιο δύσκολη. Οπότε το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται τώρα είναι η Ελλάδα.
dealnews.gr