e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Σύσκεψη στον Πειραιά για τον «ιό του Δυτικού Νείλου»


Έκτακτη σύσκεψη με θέμα τη λήψη μέτρων προστασίας του πληθυσμού της πόλης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, στο δημαρχείο Πειραιά, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του τοπικού ιατρικού συλλόγου και του προέδρου του φαρμακευτικού συλλόγου. 
Σε συνεργασία με το Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης του υπουργείου υγείας, αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, να πλυθούν όλοι οι κάδοι σκουπιδιών του δήμου, να ψεκαστούν όλα τα φρεάτια, να κουρευτούν οι θάμνοι, το γρασίδι και οι φυλλωσιές, που μπορούν να αποτελούν εστίες μόλυνσης.

«Δεν χρειάζεται πανικός, η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος και διευκρίνισε ότι η σαφής εντολή, που δόθηκε από τον δήμο ήταν να υλοποιηθούν όλες οι κατευθύνσεις της κυβέρνησης σχετικά με την αντιμετώπιση του θέματος. «Πριν απ΄όλα και πάνω απ΄όλα είναι η δημόσια υγεία. Γι αυτό θα απολυμανθούν όλα τα φρεάτια, θα κλείσουν όλα τα συντριβάνια και θα γίνει ό,τι άλλο χρειαστεί», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Από τον δήμο εκδόθηκε ανακοίνωση, με την οποία υπενθυμίζεται στους Πειραιώτες να τοποθετούν σήτες, που εμποδίζουν τη δίοδο των κουνουπιών, στα ανοίγματα των σπιτιών τους, να χρησιμοποιούν τα κατάλληλα εντομοαπωθητικά, να απομακρύνουν τα στάσιμα νερά από κήπους και αυλές, να χρησιμοποιούν ανεμιστήρες ή κλιματιστικά και να κάνουν, όπου μπορούν, χρήση λαμπτήρων κίτρινου χρώματος (προσελκύουν λιγότερο τα κουνούπια) για τον φωτισμό εξωτερικών χώρων.

ΑΠΕ - Πάρης Τσιριγώτης