e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα τα spreads των ελληνικών ομολόγων

Στα ύψη και το κόστος ασφάλισης


Σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα αναρριχήθηκε σήμερα Τετάρτη το κόστος ασφάλισης έναντι αθέτησης κινδύνου (credit default swap – CDS) των πενταετών ελληνικών τίτλων εν μέσω ανησυχιών για την ελληνική κρίση χρέους και την πολιτική αβεβαιότητα στην χώρα.Τα credit default swap των ελληνικών πενταετών ομολόγων αυξήθηκε στις 1.651 μονάδες, κατά 61 μονάδες βάσης υψηλότερα σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. Αναλυτές απέδωσαν την αύξηση στο γεγονός ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην πρόσθετη βοήθεια προς την Ελλάδα.


Την ίδια στιγμή αλλεπάλληλα αρνητικά ρεκόρ σημειώνει η διαφορά απόδοσης επιτοκίου (spread) των δεκαετών ελληνικών ομολόγων, εν μέσω έντονων ανησυχιών για την ελληνική οικονομία και τις πολιτικές εξελίξεις. Το κλίμα ανησυχιών τροφοδότησε και η απόφαση του οίκου αξιολόγησης Moody’ s να τοποθετήσει σε καθεστώς παρακολούθησης για πιθανή υποβάθμιση την πιστοληπτική αξιολόγηση των γαλλικών τραπεζών λόγω της έκθεσής τους στην Ελλάδα.

Σε αυτό το κλίμα, το spread του δεκαετούς ομολόγου σημειώνει άνοδο στις 1.463 μονάδες έναντι του γερμανικού ομολόγου αναφοράς, στο υψηλότερο επίπεδο από την είσοδο της χώρας στη ζώνη του ευρώ.
ta nea