e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Εντολές Γ. Παπακωνσταντίνου για αυστηρούς φοροελέγχους

Ενεργοποιείται το επιχειρησιακό πρόγραμμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.


Εντολές για επιτάχυνση των προσπαθειών που σχετίζονται με τη φορολογική συμμόρφωση θα δώσει σε λίγη ώρα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου που εμπλέκονται στο εθνικό επιχειρησιακό πρόγραμμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπακωνσταντίνου θα αναφερθεί στην ανάγκη πιστής εφαρμογής του τριετούς σχεδίου, αλλά και αγαστής και διαρκούς συνεργασίας με τα συναρμόδια υπουργεία.


Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να ζητήσει την πλήρη εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης, βελτίωση των επιδόσεων στον τομέα της είσπραξης ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών, διασφάλιση της φορολογικής συμμόρφωσης των μεγάλων επιχειρήσεων, δίκαιους και στοχευμένους ελεγχους φορολογούμενων που διαθέτουν μεγάλη περιουσία και εξασφάλιση της έγκαιρης απόδοσης των παρακρατούμενων φόρων.

Εξάλλου, στο πλαίσιο του εθνικού επιχειρησιακού προγράμματος για την καταπολέμησης της φοροδιαφυγής τον Ιούνιο οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα ξεκινήσουν επιπλέον διασταυρώσεις, όπως:

-Διασταύρωση επιχειρήσεων που περαίωσαν και δεν έχουν υποβάλει ΦΠΑ για οποιαδήποτε περαιωθείσα περίοδο.

-Καταστάσεις επιτηδευματιών που δεν αποδέχτηκαν την περαίωση βάσει διαφόρων κριτηρίων.

-Εντοπισμός Φυσικών προσώπων με σημαντική ακίνητη περιουσία, που δηλώνονται ότι εισπράττουν ενοίκια, αλλά δεν τα δηλώνουν ή δηλώνουν λιγότερα.

-Εντοπισμός μη πληρωμής τελών κυκλοφορίας για το 2009.

-Αξιοποίηση δεδομένων του ΟΟΣΑ για εισοδήματα ελλήνων στο εξωτερικό.

-Καταστάσεις επιχειρήσεων με επιστροφές ΦΠΑ ή που έχουν υποβάλει αίτημα, λόγω ενδοκοινοτικών παραδόσεων 2009 και 2010.
ta nea