e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

"Τυχόν αναδιάθρωση θα επιδεινώσει την κατάσταση"

Ο πρόεδρος του της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι επεσήμανε τους κινδύνους που συνεπάγεται μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, μια επιλογή που συζητούν ορισμένοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

«Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος ο ένας ή ο άλλος τρόπος αναδιάρθρωσης ή αναδιάταξης του χρέους να επιδεινώσει την κατάσταση» δήλωσε την Τρίτη (24/5) κατά την έναρξη των εργασιών του Φόρουμ της Πεντηκονταετίας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

«Οι κίνδυνοι αποτυχίας τέτοιων εγχειρημάτων είναι μεγάλοι σε σχέση με τα πιθανά πλεονεκτήματα» επέμεινε ο κ. Βαν Ρομπάι. «Για τον λόγο αυτό η έμφαση πρέπει να συνεχίσει να δίνεται στην υλοποίηση δύσκολων αλλά αναγκαίων μεταρρυθμίσεων» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΕ διαβεβαιώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση «έχει ήδη πραγματοποιήσει αξιοσημείωτη πρόοδο».

Όπως επεσήμανε ο κ. Βαν Ρομπάι, για την επίλυση του προβλήματος «κλειδί παραμένουν τα καινούργια φιλόδοξα και αποφασιστικά μέτρα από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης».

«Δεν θα αφήσουμε το ευρώ να αποτύχει. Δεν πρέπει να υπάρξει κερδοσκοπία πάνω στην αποφασιστικότητά μας» κατέστησε σαφές ο πρόεδρος της ΕΕ.


dealnews.gr