e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Που μπήκαν πωλητήρια

Πήραν μολύβι και χαρτί στο υπουργικό Συμβούλιο, τα έβαλαν κάτω αποφάσισαν ότι δεν βγαίνουν και είπαν να πουλήσουν. Έτσι ολοκληρώθηκε στο πολύωρο χθεσινό υπουργικό Συμβούλιο το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημόσιου, με πολύ συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και ποσοτικοποιημένους στόχους.

Πρώτα στη «σφαγή» πάνε ΟΤΕ (το 16%), Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (το 34%), ΟΛΠ/ΟΛΘ (το 75%) και ΕΥΑΘ (το 40%), ενώ εγκρίθηκαν και ακολουθούν διαδικασίες αποκρατικοποίησης για τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, τα ΕΛΤΑ, τη ΛΑΡΚΟ, τον ΟΠΑΠ, το Καζίνο και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το πρόγραμμα του 2011

Το πρόγραμμα του 2012

Το πρόγραμμα του 2013

Με δήλωση του στα Αγγλικά το απόγευμα της Δευτέρας, ο κ. Παπακωνσταντίνου γνωστοποίησε στο διεθνές επενδυτικό κοινό ότι προχωρά άμεσα η πώληση μεριδίων του δημοσίου στις εισηγμένες εταιρίες: στον ΟΤΕ, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στους λιμένες Αθηνών - Θεσσαλονίκης ΟΛΠ/ΟΛΘ και στην ΕΥΑΘ.


Αμέσως μετά τη δήλωση του υπουργού δημοσιεύθηκαν οι προσκλήσεις για εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη διαδικασία επιλογής χρηματοοικονομικών συμβούλων με στόχο την άμεση προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων σε σχέση με τα παρακάτω περιουσιακά στοιχεία:

-Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος (ΟΤΕ): Ασκηση του δικαιώματος προαίρεσης (put option) για το 10% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ και εξέταση της πώλησης επιπλέον 6%.

-Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ): Πώληση μέρους του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών ή και περιουσιακών στοιχείων σε στρατηγικό επενδυτή.


-Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ): Πώληση του 34% του μετοχικού κεφαλαίου του ΤΤ καθώς και εξέταση πώλησης επιπλέον 10% κατοχής των Ελληνικών Ταχυδρομείων μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών και εισόδου στρατηγικού επενδυτή.


-Εταιρία Ύδρευσης Αποχέτευσης Πρωτευούσης (ΕΥΔΑΠ): Πώληση μέρους του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών και είσοδος στρατηγικού επενδυτή.




-Εταιρία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ): Πώληση μέρους του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΑΘ μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών και είσοδος στρατηγικού επενδυτή


-Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και Λιμένες Αττικής: Πώληση μέρους του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, συγχώνευση περιφερειακών λιμένων Αττικής και είσοδος στρατηγικών επενδυτών

-Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και Κύριοι Περιφερειακοί Λιμένες: Πώληση μέρους του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, συγχώνευση περιφερειακών λιμένων και είσοδος στρατηγικών επενδυτών.


dealnews.gr