e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Η τιμή του χρυσού έφθασε στο επίπεδο - ρεκόρ των 1.488,68 δολαρίων ανά ουγγιά

Η τιμή του χρυσού έφθασε σε νέο ρεκόρ, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς ο πληθωρισμός διογκώνεται σε όλο τον κόσμο και η κρίση χρέους της Ευρώπης παρακινεί τους επενδυτές να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.


Η τιμή του χρυσού έφθασε στα 1.488,68 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ στην υψηλότερη τιμή των τελευταίων 31 ετών έφθασε και το ασήμι με 43,34 δολάρια ανά ουγγιά.

"Η αβεβαιότητα στην Ευρωζώνη και οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό στην Ασία φαίνεται να είναι η κύρια κινητήρια δύναμη της τιμής", είπε στο Bloomberg αναλυτής της τράπεζας Citigroup.

Η Κίνα αύξησε χθες τα υποχρεωτικά διαθέσιμα των τραπεζών της για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας κ. Ζου Ξιάο Τσουάν δήλωσε ότι η αυστηρή νομισματική πολιτική θα συνεχισθεί για "αρκετό χρόνο". Οι τιμές καταναλωτή στην Κίνα αυξήθηκαν τον Μάρτιο με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Μάρτιο του 2008, υπερβαίνοντας το στόχο που έθεσε η Κυβέρνηση για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη αυξήθηκε το Μάρτιο στο 2,7% από 2,4% τον Φεβρουάριο, ενώ οι τιμές χονδρικής στις ΗΠΑ αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 5,8% το Μάρτιο και η αμερικανική Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το κόστος διαβίωσης αυξήθηκε για ένατο μήνα.
nooz.gr