e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Εφαρμογή «Καλλικράτη» και στις εφορίες

Στο κλείσιμο των πρώτων εφοριών ανά την επικράτεια προσανατολίζεται να προχωρήσει μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Έτσι θα θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο Καλλικράτης για της ΔΟΥ, το οποίο επεξεργάστηκε η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά τελικά δεν πρόλαβε και να εφαρμόσει.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν επιλεγεί ήδη και οι εφορίες οι οποίες θα κατεβάσουν πρώτες ρολά, ενώ αναλόγως του ποια απήχηση θα έχει αυτή η πρωτοβουλία - πιλότος θα υπάρξει και η ανάλογη συνέχεια.

Την πρωτοβουλία για την εφαρμογή του προγράμματος θα έχει ο νέος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Γιάννης Καπελέρης, ενώ τα κριτήρια είναι λίγο ως πολύ γνωστά. Μεταξύ αυτών, συγκαταλέγεται η χιλιομετρική απόσταση από άλλες εφορίες, ο βαθμός αποτελεσματικότητας τους κλπ.


Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, όμως, και πέρα από την εξοικονόμηση δαπανών που θα γίνει, θα σταλεί κι ένα μήνυμα προς τους εφοριακούς πως αυτή τη φορά η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να φτάσει έως το μη περαιτέρω, προκειμένου να σπάσει αυτή την ιδιότυπη «λευκή απεργία» που κάνουν κι έχει αντίκτυπο στα έσοδα.

Ως γνωστόν, το 2011 ξεκίνησε με πολύ άσχημους οιωνούς, καθώς πρόλαβε και δημιουργήθηκε ήδη μια μαύρη τρύπα της τάξης των 800 εκατ. ευρώ, ενώ από τις αναγωγές που γίνονται προκύπτει ότι η φετινή υστέρηση μπορεί να φτάσει ακόμα και στα 3,5 δισ. ευρώ, αν η σημερινή κατάσταση συνεχισθεί και δεν ληφθούν μέτρα.
dealnews.gr