e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Αποκάλυψη του Φιντέλ Κάστρο

Ο Φιντέλ Κάστρο, πρώην ηγέτης της Κούβας, ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του ως επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος, το 2006, όπου και μεταβίβασε την εξουσία στον αδερφό του Ραούλ, εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Η αποκάλυψη έγινε σήμερα από τον ίδιο, σε σχετικό του άρθρο που δημοσιεύθηκε τρεις εβδομάδες πριν το συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος το οποίο αναμένεται να επικυρώσεις τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και να ορίσει τον αντικαταστάτη του Κάστρο.

Ο Κάστρο έγραψε συγκεκριμένα πως "Παραιτήθηκα χωρίς να διστάσω από όλες τις κρατικές και πολιτικές μου ευθύνες, συμπεριλαμβανομένης αυτής του πρώτου γραμματέα του Κόμματος, όταν ήμουν άρρωστος και δεν προσπάθησα ποτέ να τις ασκήσω μετά τη διακήρυξη της 31ης Ιουλίου 2006, ούτε όταν η υγεία μου βελτιώθηκε περισσότερο από ένα χρόνο αργότερα, παρόλο που συνεχίζουν να με αποκαλούν με αυτό τον τρόπο".


Παρόλο που κανείς κουβανός αξιωματούχος το έχει επιβεβαιώσει προς το παρόν, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Τύπου το 6ο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας --το πρώτο από το 1997-- αναμένεται να επικεντρωθεί από τις 16 έως τις 19 Απριλίου στην ανανέωση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος.


O Φιντέλ Κάστρο, 84 ετών, ήταν επικεφαλής του Κόμματος από τον Ιούλιο του 1965, όταν ιδρύθηκε.


dealnews.gr