e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Αισιοδοξία από την Thomas Cook για την τουριστική κίνηση στην Ελλάδα

Θετικά μηνύματα από τους tour operators


Αισιόδοξες είναι οι προοπτικές για την πορεία του ελληνικού τουρισμού τη φετινή σεζόν σύμφωνα με την Τhomas Cook. «Η Ελλάδα έχει επανέλθει δυναμικά και έχει αύξηση για το επόμενο καλοκαίρι. Γενικά για την Ελλάδα τα πράγματα πάνε καλά», είπε στο ΑΠΕ ο υπεύθυνος της Thomas Cook Πέτερ Φανκχάουζεν.


Ο κ. Φανκχάουζεν συναντήθηκε με τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο και τον υφυπουργό Τουρισμού Γιώργο Νικητιάδη στο πλαίσιο των επαφών με σημαίνοντες παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας στην 45η ΙΤΒ (Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου).

Σύμφωνα με τον κ. Φανκχάουζεν «εξαιρετικά» εξελίσσεται η πορεία της Κρήτης και της Κω, ενώ «καλή» είναι η πορεία και των άλλων προορισμών στην Ελλάδα. «Προς το παρόν, η Ελλάδα επωφελείται κάπως από τις ταραχές στις χώρες της βόρειας Αφρικής και την κατάσταση που έχουμε στην Τυνησία και την Αίγυπτο, καθώς πολλοί πελάτες επιλέγουν ελληνικά νησιά», είπε.

Ο κ. Φανκχάουζεν αντέκρουσε την επισήμανση ότι η Ελλάδα δεν επωφελείται όσο άλλες ανταγωνιστικές χώρες της περιοχής.

Όπως εξήγησε, «οι πελάτες που κάνουν κρατήσεις για την περίοδο μέχρι το Πάσχα, τότε φυσικά δεν θα αναζητήσουν εναλλακτικό προορισμό στην Ελλάδα, γιατί εκεί είναι ακόμα κρύο και οι μονάδες δεν έχουν ακόμα ανοίξει. Γι' αυτό και πολλοί πελάτες που τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο άλλαξαν προορισμό στη μεγάλη τους πλειονότητα πήγαν στις Κανάριες νήσους και κάποιοι στην Τουρκία».

Από το κομμάτι αυτό η Ελλάδα δεν μπόρεσε να επωφεληθεί, αλλά «για το καλοκαίρι η Ελλάδα θα ωφεληθεί σημαντικά από αυτό», προέβλεψε.

Ο υπεύθυνος της Τhomas Cook, ενός από τους μεγαλύτερους tour operators της Ευρώπης, επισημαίνει ότι η Ελλάδα «θα πρέπει να δώσει και πάλι την ασφάλεια στους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα ότι έρχονται στην Ελλάδα και θα επιστρέψουν σίγουρα πίσω, δεν θα χρειαστεί να μείνουν ξαφνικά εκεί, εξαιτίας κάποιας απεργίας πιλότων ή προσωπικού των αεροδρομίων».

Κατά τον κ. Φανκχάουζεν, «αυτή την ασφάλεια πρέπει να δώσει η Ελλάδα στον πελάτη και στη συνέχεια να την εγγυηθούν».
ta nea