e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

"Κοντά σε συμφωνία για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας"

Οι χώρες της ΕΕ είναι κοντά σε συμφωνία για την τελική διατύπωση του "Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας", το οποίο θα συζητηθεί στη σύνοδο των 17 ηγετών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους της γαλλικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σύμφωνο περιλαμβάνει κεφάλαια για την εργασία, την ανταγωνιστικότητα, τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών και τη σταθερότητα των χρηματοπιστωτικών συστημάτων, ενώ θέτει κυρίως γενικούς αντί συγκεκριμένους στόχους, δίνοντας την ευχέρεια στις ίδιες τις χώρες πώς να τους πετύχουν.


Οι αλλαγές που έγιναν από τον Πρόεδρο της ΕΕ κ. Χέρμαν Βαν Ρομπάι και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στις αρχικές προτάσεις του γαλλογερμανικού άξονα αποσκοπούσαν να αυξηθεί η στήριξη προς το σύμφωνο.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται σε δηλώσεις του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών κ. Γιαν Κέες ντε Γιάγκερ, ότι αναμένει πως οι χώρες της Ευρωζώνης θα αυξήσουν τις εγγυήσεις τους στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), με στόχο την ενίσχυση της δυνατότητας δανεισμού του στα 440 δισ. ευρώ, χωρίς να χάσει το Ταμείο την ανώτερη πιστοληπτική αξιολόγηση (ΑΑΑ).

Μιλώντας στο ολλανδικό κοινοβούλιο, ο υπουργός είπε ότι περιμένει πως οι νέες εγγυήσεις θα αντιστοιχούν στο 75% των αρχικών εγγυήσεων που έδωσαν οι χώρες της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με τους Γάλλους αξιωματούχους, οι αποφάσεις για το ΕΤΧΣ θα ληφθούν στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 24/25 Μαρτίου.
nooz.gr