e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Εκτεταμένα επεισόδια και συμπλοκές μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και διαδηλωτών βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα. Οι άνδρες των ΜΑΤ κάνουν εκτεταμένες ρίψεις δακρυγόνων για να «σπάσουν» τον όγκο των διαδηλωτών.Από τις συμπλοκές υπάρχουν τραυματισμοί ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας αστυνομικός πήρε φωτιά από ρίψη βόμβας μολότοφ ενώ κάηκε και ένα μηχανάκι της ομάδας ΔΕΛΤΑ.


Μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ φυλάσσεται και το κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων των ΜΑΤ σημειώθηκαν λίγο πριν τις 13:00 επί της οδού Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ένας ηλικιωμένος άνδρας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.


Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών καθώς και βομβίδων κρότου - λάμψης, προκειμένου να απωθήσουν ομάδα διαδηλωτών, που τους επιτέθηκε με πέτρες, ξύλα και γιαούρτια.

Στην Πλατεία Συντάγματος έφτασε λίγο μετά τις 12:00 το κύριο σώμα της πορείας, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό αλλά και το δημόσιο τομέα.

Δεκάδες χιλιάδες άτομα έχουν συρρεύσει στο χώρο ακριβώς μπροστά από το κτήριο της Βουλής, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής.

Κλειστές παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

Νωρίτερα, ομάδα διαδηλωτών άφησε ακριβώς απέναντι από τη Βουλή ένα φέρετρο, ενώ ανάρτησε και ένα πανό που έγραφε χαρακτηριστικά: «Πεθαίνουμε».

Λίγο μετά τις 11:00 ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια αλλά και της ΓΣΕΕ στο Πεδίον του Άρεως.

dealnews.gr