e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Ευρώπη: Πτώση κερδών για εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Οι μεγαλύτερες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να δημοσιεύσουν έκθεση στην οποία θα αναφέρεται η συρρίκνωση των εσόδων τους στις εγχώριες αγορές.Συγκεκριμένα, η Telefonica SA, το πρώην μεγαλύτερο μονοπώλιο στην Ευρώπη ίσως αναφέρει πτώση εσόδων, το τέταρτο τρίμηνο η οποία θα φτάνει το 8,8% (4,6 δις ευρώ) ενώ τα ποσοστά της Telecom Italia SpA αναμένεται να κατρακυλίσουν στο 6,8% καθώς και η France Telecom SA ίσως παρουσιάσει πτώση 1,5%.


Μπορεί να ειπωθεί και ως ένα «Χάσμα Βορρά- Νότου», δηλώνει ιδρυτικό μέλος της Allianz Global Investors στην Φραγκφούρτη. «Όσο πιο νότια πας στην Ευρώπη τόσο πιο σοβαρές είναι οι επιπτώσεις λόγω της κακής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η μακροοικονομία», συνεχίζει ο ίδιος.


Ενώ η οικονομία της Ισπανίας προήλθε σε μια κατάσταση διετούς ύφεσης και λόγω των μέτρων λιτότητας που πήρε η κυβέρνηση, αυτό είχε ως συνέπεια να υπονομευτεί η εγχώρια κατανάλωση.

Η Telecom Austria, η μεγαλύτερη εγχώρια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας αναφέρει απώλειες της τάξεως των 61,1 εκατομμυρίων ευρώ καθώς οι εγχώριες πωλήσεις μειώθηκαν κατά 3,1%.

Η Telekomunikacja Polska SA αναφέρει πως η πτωτική τάση θα συνεχίσει να υφίσταται.


dealnews.gr