e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

«Θετική η πρόταση της ΕΤΕ προς την Alpha»

Θετική χαρακτηρίζει την πρόταση φιλικής συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας προς την Alpha Bank, η Marfin Analysis.Σε έκθεση με ημερομηνία 22 Φεβρουαρίου 2011 η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι βλέπει την στρατηγική λογική της προτεινόμενης συναλλαγής, ενώ αναγνωρίζει το θετικό αντίκτυπο που θα είχε στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο και την ευρύτερη οικονομία.


Η Marfin επισημαίνει ότι αν η συγχώνευση ολοκληρωνόταν, το συνδυασμένο σχήμα θα είχε μερίδιο σε δάνεια και καταθέσεις, 35% και 40% αντίστοιχα, κατακτώντας με διαφορά τον τίτλο της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας και ενός από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής και Ανατολικής Ευρώπης. Το νέο σχήμα θα επωφελούνταν επίσης από σημαντικές προοπτικές συνεργειών, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν άμεσα αντιληπτό δεδομένων των δυσχερών μακροοικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα.

"Η γεμάτη προκλήσεις εγχώρια αγορά ενισχύει την ανάγκη αξιολογήσης κινήσεων ενοποίησης, ειδικά αν ληφθούν υπόψιν η ρευστότητα, τα κεφάλαια (έκθεση σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια, κρατικά ομόλογα) και ο εξορθολογισμός του κόστους", σημειώνεται στην έκθεση. Η Marfin προσθέτει: "Περιμένουμε την αντίδραση της αγοράς, ενώ δεν αποκλείονται πιθανές κινήσεις από άλλους παίκτες".


dealnews.gr