e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία της Unilever με την ΕΒΓΑ για τον κλάδο παγωτού

Πράσινο φως από την Επ.Ανταγωνισμού


Στην υπογραφή συμφωνίας βάσει της οποίας η Unilever αποκτά τις μάρκες παγωτού της ΕΒΓΑ (μεταξύ των οποίων τα Scandal, Variete και Karabola), καθώς επίσης και το δίκτυο διανομής τους, προχώρησαν την Πέμπτη οι εταιρίες Unilever και ΕΒΓΑ, μετά τη θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΕΒΓΑ διατηρεί τις παραγωγικές εγκαταστάσεις και το κέντρο αποθήκευσής της και θα παράγει τόσο τα υπάρχοντα παγωτά ΕΒΓΑ, καθώς και ορισμένα παγωτά της Unilever για την εγχώριο αγορά και το εξωτερικό.


Μέσα από τη στρατηγική αυτή συνεργασία, εμπλουτίζεται σημαντικά το χαρτοφυλάκιο των παγωτών της Unilever στην χώρα μας, φέρνοντας το παγωτό ακόμη πιο κοντά στον Έλληνα καταναλωτή μέσα από τη διεύρυνση του δικτύου διανομής και την ενίσχυση της καινοτομίας.

Ο pρόεδρος της Ελαϊς-Unilever Hellas, Σπύρος Δεσύλλας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η συμφωνία αυτή μας γεμίζει αισιοδοξία μιας και αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της δέσμευσης της Unilever να επενδύει με συνέπεια στην ελληνική αγορά παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας».

Η Unilever είναι από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής και εμπορίας ταχέως κινούμενων καταναλωτικών προϊόντων παγκοσμίως, με άμεση παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες.

Στην Ελλάδα, ο όμιλος Unilever, δραστηριοποιείται από το 1962 στους τομείς των τροφίμων, οικιακής φροντίδας και προσωπικής υγιεινής με την επωνυμία Ελαϊς-Unilever Hellas ΑΕ. Είναι ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρίες σε μη διαρκή καταναλωτικά προϊόντα, με ετήσιο τζίρο -το 2009- ύψους 598 εκατ. ευρώ.

Η εταιρία διανέμει περίπου 1.600 κωδικούς προϊόντων και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προμηθευτές στο λιανικό εμπόριο, με παρουσία των προϊόντων της σε 35 διαφορετικά σημεία στα σούπερ μάρκετ.

Διαθέτει κεντρικά γραφεία στο Μαρούσι στην Αθήνα και τέσσερα εργοστάσια παραγωγής σε Ρέντη, Πειραιά, Σχηματάρι και Γαστούνη. Στην Ελαϊς-Unilever Hellas ΑΕ απασχολούνται 800 εργαζόμενοι.
 
ta nea