e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

'Ενας στους 10 πολίτες θεωρεί ότι δεν θα πάρει σύνταξη

Απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι πολίτες σχετικά με το συνταξιοδοτικό σύστημα μετά τις πρόσφατες αλλαγές όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα έρευνας κοινής γνώμης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.




Η έρευνα διεξήχθη το διάστημα 15 με 23 Ιουνίου 2010 σε δείγμα 1000 ανθρώπων όλων των τάξεων και των ηλικιών υπό το πρίσμα των πρόσφατων αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα με σκοπό τη συνεχή βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Επίσης από την έρευνα, προκύπτει ότι πιθανότατα θα επέλθουν περαιτέρω αλλαγές οι μισοί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι παρουσιάζονται ως ''καθόλου σίγουροι για τη σύνταξή τους'' ενώ περισσότεροι από 8 στους 10 προβλέπουν ότι δε θα εξασφαλίζεται από τη σύνταξή τους το σημερινό επίπεδο διαβίωσής τους.

Αν και οι περισσότεροι δηλώνουν ότι θα μπορούσε να διασφαλιστεί ένα μέρος της σύνταξής τους, από ''παραδοσιακούς'' τρόπους όπως εισοδήματα από ακίνητα, επενδύσεις και αποταμίευση, κυριότερο εμπόδιο για ένα ατομικό πρόγραμμα παραμένει η έλλειψη οικονομικής άνεσης.

Σχεδόν οι μισοί σκέφτονται το ατομικό πρόγραμμα συνταξιοδότησης το οποίο όμως για την ώρα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα διείσδυσης μόλις 1 στους 6.


dealnews.gr


Η απαισιοδοξία αυτή απορρέει από την αβεβαιότητα που διακατέχει το οικονομικό τους μέλλον. Ένας στους 10 θεωρεί ότι δεν θα πάρει ποτέ σύνταξη ενώ τη συντριπτική πλειοψηφία αναμένει ότι η σύνταξή τους θα επηρεαστεί προς το χειρότερο. Σύμφωνα με την έρευνα μόνο 1 στους 4 θεωρεί ότι γνωρίζει καλά τις αλλαγές που προβλέπονται με το συνταξιοδοτικό.