e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Πως θα λειτουργεί η φοροκάρτα

Προαιρετική θα είναι η χρήση της φοροκάρτας, η οποια αναμένεται να μπει στη ζωή μας τον Απρίλιο.



Συμφωνα με δηλώσεις του γγ Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδη Σπινέλλη, η κάρτα θα είναι ανώνυμη και μεσω αυτής θα καταχωρίζονται αυτόματα στην φορολογική μας δήλωση οι αποδείξεις από τις διάφορες συναλλαγές, έτσι ώστε να περιοριστεί ο όγκος των αποδείξεων που πρέπει να προσκομίζουμε μαζί με τη δήλωση .Aναλυτικότερα, η κάρτα αποδείξεων θα καταγράφει απευθείας όλες τις αγορές των φορολογούμενων και θα τους απαλλάξει από τη «χαρτούρα» των αποδείξεων που απαιτούνται για να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ. Παράλληλα θα δίνει τη δυνατότητα στην Εφορία να ελέγχει on line τον τζίρο και τον ΦΠΑ των επιχειρήσεων.



Η φοροκάρτα θα περνάει από τα μηχανηματα που χρησιμοποιούν τα καταστήματα για τις πιστωτικές κάρτες .Η φοροκάρτα δεν είναι τραπεζικό προιόν και ακόμη και αν χαθεί δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος για τον κάτοχό της.


Οι φορολογούμενοι θα την παραλαμβάνουν από τις τράπεζες και θα την ενεργοποιούν μέσω SMS. Η ενεργοποίησή της και η αντιστοίχηση του 19ψήφιου αριθμού με το ΑΦΜ του φορολογούμενου - κατόχου της κάρτας θα γίνεται μόνο από τη ΓΓΠΣ.


nooz.gr