e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ρουμανία: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων

Επιστολές πρόθεσης και όλα τα αναγκαία έγγραφα, για το διαγωνισμό για την κατασκευή των αντιδραστήρων 3 και 4 του πυρηνικού σταθμού "Τσερναβόντα" στη Ρουμανία, κατέθεσαν δύο κοινοπραξίες και η Bechtel Corporation, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος της χώρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η EnergoNuclear SA (σ.σ. η εταιρεία που συστάθηκε για την κατασκευή των δύο νέων αντιδραστήρων), έλαβε τα έγγραφα από τα ενδιαφερόμενα σχήματα.



Η μία κοινοπραξία αποτελείται από τις SNC Lavalin Nuclear Inc., Ansaldo Nucleare SpA και Elcomex IEA Company και επικεφαλής της είναι η SNC.


Της δεύτερης κοινοπραξίας ηγείται η Atomtechnoprom Company και περιλαμβάνει τέσσερις εταιρείες από τη Ρωσία.


Στην "κούρσα" για την κατασκευή των μονάδων παραμένει, όπως και οι υπόλοιπες εταιρίες σε αυτό το στάδιο, η Bechtel Corporation.


Η επιτροπή αξιολόγησης θα αναλύσει τα έγγραφα που κατατέθηκαν, προκειμένου να περάσει στην επόμενη φάση, κατά την οποία θα προκριθούν τα σχήματα που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Ο πυρηνικός σταθμός "Τσερναβόντα" λειτουργεί με δύο αντιδραστήρες, των οποίων η παραγωγή ενέργειας καλύπτει το 18% του συνόλου των αναγκών της ενεργειακής κατανάλωσης στη Ρουμανία.

Η ολοκλήρωση των μονάδων 3 και 4 του πυρηνικού σταθμού θα προσθέσει στο υφιστάμενο ενεργειακό δυναμικό, επιπλέον ισχύ 1.400 MW, διπλασιάζοντας την ποσότητα ενέργειας που διανέμεται στην εγχώρια αγορά.

Εξάλλου, η κατασκευή του έργου θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.


Μέτοχοι της EnergoNuclear είναι το ρουμανικό Δημόσιο (51%) και οι εταιρίες ArcelorMittal Galati (6,2%), CEZ (9,15%), ENEL (9,15%), GDF-Suez (9,15%), Iberdrola (6,2%), RWE Power (9,15%).


dealnews.gr