e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Κομισιόν: «Ανοησίες» τα σενάρια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους

«Ανοησίες» χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, που διακινούνται διαρκώς από τον γερμανικό τύπο. Τις φήμες αυτές διέψευσε σήμερα και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κ.Κλάους Ρέγκλινγκ . «Αυτά είναι ανοησίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αμαντέου Αλταφάζ, σχολιάζοντας τις πληροφορίες που δημοσίευσαν γερμανικές εφημερίδες για δήθεν συζητήσεις που γίνονται στην Ε.Ε. με θέμα την αναδιάρθρωση.


Τα σενάρια περί προετοιμασίας σχεδίου για την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας είχε διαψεύσει και η γερμανική κυβέρνηση. «Συμμερίζομαι με σθένος την άρνηση της Γερμανίας», δήλωσε ο κ. Αλταφάζ.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της μετά το 2013, όταν θα ολοκληρωθούν τα προγράμματα στήριξης από την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.

«Η άποψη του Δ.Ν.Τ., της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται αναδιάρθρωση χρέους, ότι οι αγορές υπερεκτιμούν αυτό τον κίνδυνο», δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας σε γερμανικό ραδιόφωνο.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «αναμένουμε ότι με την εφαρμογή αυτών των μεταρρυθμίσεων η φερεγγυότητα της Ελλάδας θα ενισχυθεί και πάλι».

Ταυτόχρονα, ο κ. Ρέγκλινγκ υποστήριξε ότι το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης δεν χρειάζεται προς το παρόν ενίσχυση.

Οι δηλώσεις Ρέγκλινγκ ήρθαν εν μέσω έντονης φημολογίας, προερχόμενης κυρίως από τον γερμανικό Τύπο, για σχέδια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Zeit» ανέφερε ότι το Βερολίνο εξετάζει σχέδιο που θα επιτρέπει στην Ελλάδα να επαναγοράσει το χρέος της μέσω του EFSF. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας διέψευσε χθες το δημοσίευμα, τονίζοντας πως το Βερολίνο δεν εξετάζει το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, δήλωσε από την πλευρά του πως «δεν υπάρχει καμία συζήτηση για το θέμα της αναδιάρθρωσης».


ta nea