e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία μετά και τη μεγάλη άνοδο που κατέγραψαν χθες, καθώς η αγορά ενισχύεται λόγω της διακοπής της λειτουργίας δύο πετρελαιοπηγών στη Βόρεια Θάλασσα, αλλά και του αγωγού που μεταφέρει πετρέλαιο από την Αλάσκα.Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου σημείωνε άνοδο κατά 6 σεντς στα 7 σεντς στα 91,17 δολάρια το βαρέλι. Στη Νέα Υόρκη, το αργό έκλεισε χθες με άνοδο κατά 1,86 δολάρια στα 91,11 δολάρια το βαρέλι.



Το Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας υποχωρούσε οριακά κατά 7 σεντς στα 97,54,αφού χθες έφτασε στα 97,82 δολάρια-το υψηλότερο επίπεδο από την 1η Οκτωβρίου του 2008 -για να κλείσει τελικά στα 97,61 δολάρια, ενισχυμένο κατά 1,91 δολάρια.

Η διακοπή της λειτουργίας λόγω διαρροής πετρελαίου των πετρελαιοπηγών Σνόρ και Βίγκντις στη Βόρεια Θάλασσα, τις οποίες εκμεταλλεύεται η νορβηγική εταιρία "Statoil", ώθησε τις τιμές προς τα πάνω, τόνισε η αναλύτρια της Phillip Futures, Ονγκ Γι Λινγκ, στη Σιγκαπούρη.

"Το κλείσιμο των δύο πετρελαιοπηγών στη Βόρεια Θάλασσα ενίσχυσε την ανησυχία στην αγορά, μετά και τη διακοπή της λειτουργίας του αγωγού στην Αλάσκα "πρόσθεσε.

Ο αγωγός από την Αλάσκα, που καλύπτει το 10% της αμερικανικής παραγωγής πετρελαίου, παραμένει κλειστός από το περασμένο Σάββατο, λόγω διαρροής σε ένα αντλιοστάσιο.

dealnews.gr