e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Σύστησαν Επιτροπή Ελέγχου για την υγεία

Ειδική επιτροπή που θα ελέγχει της δεσμεύσεις της χώρας προς την ΕΕ και το ΔΝΤ ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Παράλληλα, ανέφερε πως στις προτεραιότητες του υπουργείου για το νέο έτος, συγκαταλέγονται η εφαρμογή των μέτρων απαγόρευσης του καπνίσματος, ο διάλογος για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων κι ο εκσυγχρονισμός του συστήματος προμηθειών.Επικεφαλής της ειδικής επιτροπής ορίστηκε ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής της πολιτικής της υγείας και διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας στο London School of Economics και πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ.


Η επιτροπή θα πρέπει έως το Μάρτιο να παραδώσει το αρχικό της πόρισμα για τις βελτιωτικές κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν και δύο μήνες αργότερα το τελικό, στο οποίο θα αποτιμά τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν μέχρι εκείνη τη στιγμή.

«Γελοία η κατάσταση με το κάπνισμα»

Στο θέμα του καπνίσματος σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε «γελοιότητα» αυτό που συμβαίνει σήμερα με την απαγόρευση, δηλαδή, «ένα μαγαζί να εφαρμόζει το νόμο και ένα άλλο, πέντε μέτρα πιο πέρα, να μην τον εφαρμόζει, επειδή είναι άλλος δήμος», ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το νόμο.


Όσον αφορά τους φαρμακοποιούς, ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε σήμερα ότι ο διάλογος θα λήξει σύντομα και όπως ο ίδιος ανέφερε, θα δεχθεί εντάσεις και αντιρρήσεις όχι όμως τόσο έντονες ώστε να εμποδίσουν την πορεία της χώρας. Παράλληλα, έως την Πέμπτη αναμένονται και τα σχόλια της Κομισιόν για το άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών. Στο στόχαστρο του υπουργείου και του ΕΟΦ μπαίνουν και οι παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων με τους αρμόδιους φορείς να ανακοινώνουν ένα νέο σύστημα ελέγχου.

Στο μεταξύ, στο επίκεντρο των άμεσων στόχων του υπουργείου Υγείας βρίσκεται και η θέσπιση όλων των απαραίτητων μέτρων για την ενοποίηση του ΕΣΥ με τις μονάδες υγείας των ασφαλιστικών Ταμείων.


ta nea