e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Να μην σώζουν οι φορολογούμενοι τις τράπεζες

"Οι φορολογούμενοι δεν θα έπρεπε να αναλαμβάνουν ποτέ μερίδιο από τις υποχρεώσεις που προκύπτουν όταν μια τράπεζα καταρρεύσει", δήλωσε ο νέος επικεφαλής της βρετανικής Barclays, σε ομιλία του προς τους Βρετανούς βουλευτές, σε συζήτηση σχετικά με τις απολαβές του. Όπως επισημαίνει το πρακτορείο CNBC, στην αίθουσα βρισκόταν τόσος κόσμος που δημιουργήθηκε και ουρά στην είσοδο, καθώς το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο για το τι θα απαντούσε ο Bob Diamond στις ερωτήσεις της οικονομικής επιτροπής της βουλής.


«Καμιά τράπεζα και ποτέ δεν θα πρέπει να βαραίνει με οποιοδήποτε τρόπο τους φορολογούμενους», δήλωσε ο Αμερικανός Diamond, ο οποίος έγινε διευθύνων σύμβουλος της Barclays φέτος, έχοντας συμπληρώσει 14 χρόνια ως επικεφαλής της Barclays Capital.

Ο Diamond υπερασπίστηκε το παγκόσμιο τραπεζικό μοντέλο που συνδυάζει το retail και το investment banking, δηλώνοντας ότι παρέχει την περισσότερη σταθερότητα.


Η κυβέρνηση Cameron δεν πρόκειται να καταθέσει τόσο εύκολα τα όπλα σχετικά με τους μισθούς των τραπεζών, μετά από σειρά συναντήσεων, αλλά προσπαθεί να βρει μία συμβιβαστική λύση οπού ζητά δεσμεύσεις από τα πιστωτικά ιδρύματα πως θα δανείζουν τις μικρές επιχειρήσεις.


Αλλά ο Diamond, ο οποίος δήλωσε πως ήταν «εξαιρετικά ευγνώμων» για τη στήριξη του κλάδου από τις αρχές και τις κεντρικές τράπεζες στη διάρκεια της κρίσης, τόνισε πως η τράπεζα δεν μπορεί να αποφασίσει πόσα θα δανείσει χωρίς να κάνει ελέγχους πιστωτικής ποιότητας.


Η διαμάχη για τις αμοιβές των τραπεζιτών αναζωπυρώθηκε εκ νέου στη Βρετανία, μετά από δημοσιεύματα το Σαββατοκύριακο που ανέφεραν ότι ο Stephen Hester, διευθύνων σύμβουλος της κρατικής Royal Bank of Scotland, επρόκειτο να λάβει bonus 2,5 εκατ. στερλίνων.


Πηγή: capital.gr