e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Καμίνης: Δεν μπορούμε να τα βάλουμε με το έγκλημα


Το οργανωμένο έγκλημα - όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες γειτονιές - είναι ένα από τα βασικότερα προβλήματα για τον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει, καθώς δεν διαθέτει τα απαραίτητα μέσα, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.

Σε δηλώσεις του στον Βήμα 99,5, ανέφερε ότι οι γειτονιές της Αθήνας αντιμετωπίζουν βαθύτατη κρίση και ότι οι πρωτεύουσα δεν έχει συνέλθει από τα πρόσφατα επεισόδια στη διάρκεια διαδηλώσεων.

"Ο κόσμος δεν κατεβαίνει στο κέντρο, όπως θα θέλαμε. Η αγορά είναι παγωμένη" είπε, τονίζοντας ότι φοβάται καθώς δεν ξέρει τι θα συναντήσει και υπογράμμισε ότι συγκεντρώσεις λίγων ατόμων δημιουργούν πρόβλημα στην πρωτεύουσα, τη στιγμή μάλιστα που κλείνουν πολλά εμπορικά καταστήματα και άνθρωποι μένουν άνεργοι.

Ο κ. Καμίνης έκανε λόγο για μια συντονισμένη δράση για τη βελτίωση της εικόνας της Αθήνας, γνωστοποιώντας ότι έχει προτείνει στον πρωθυπουργό τη σύνταξη ενός νομοσχεδίου για το κέντρο - πρόταση που ο Λουκάς Παπαδήμος έχει αποδεχθεί.

Επεσήμανε ότι με τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που έχουν σχεδιαστεί, ο Δήμος προσπαθεί να κρατήσει το κέντρο ζωντανό, ενώ γίνεται προσπάθεια για τη σύνταξη μελετών για την αντιμετώπιση της ανεργίας, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Όπως σημείωσε, η κοινωνική σύνθεση των αστέγων στην πρωτεύουσα έχει αλλάξει, καθώς το φαινόμενο δεν είναι πλέον κάποιων περιθωριακών, αλλά αγγίζει πολλά στρώματα του πληθυσμού.
nooz.gr