e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Σφοδρή κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

Με ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες άρχισε η εβδομάδα που θα μας οδηγήσει στα Χριστούγεννα.

Στην Αττική, από το βράδυ της Κυριακής εκδηλώνονται σποραδικές βροχές και το ίδιο σκηνικό του καιρού θα διατηρηθεί και τις επόμενες ημέρες, μέχρι και την προπαραμονή των Χριστουγέννων. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στους δρόμους, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των ιπτάμενων δελφινιών προς τον Αργοσαρωνικό.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τη Δευτέρα θα σημειωθούν βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, ενώ καταιγίδες και χιόνια αναμένονται στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.

Την Τρίτη, στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα, που θα είναι έντονα στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και πιθανώς στα Δωδεκάνησα, από το απόγευμα κατά τόπους θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με πιθανότητα τοπικών βροχών ή καταιγίδων μικρής διάρκειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά και νότια πελάγη 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, που βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Την Τετάρτη αναμένονται όλη τη χωρά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως στα δυτικά και λίγα χιόνια στα ορεινά. Το απόγευμα στα δυτικά οι βροχές θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές και το βράδυ στα ορεινά θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα νότιοι που στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.


Την Πέμπτη στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χωρά παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στην υπόλοιπη χωρά νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια.

Τέλος, την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά, που βαθμιαία θα περιοριστούν στην ανατολική και νοτιά χωρά και θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χωρά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά.
nooz.gr