e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Στο «μικροσκόπιο» η παραίτηση Πεπόνη - Μουζακίτη

Κατεπείγουσα έρευνα για την παραίτηση των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες.

Την έρευνα ανέλαβε ο αρχαιότερος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επιθεωρητή δικαστηρίων, Φώτης Μακρής. Ως αντικείμενο έχει τη διερεύνηση των όσων καταγγέλλουν οι δύο εισαγγελείς, ότι τους οδήγησαν στην παραίτηση από τη θέση τους.

Υπενθυμίζεται ότι η παραίτηση των δύο οικονομικών εισαγγελέων την Τετάρτη, έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία» καθώς κατά την παραίτησή τους στον προϊστάμενό τους και αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή, κατήγγειλαν αγκυλώσεις κατά την άσκηση του έργου τους.

Η παρέμβαση του κ. Τέντε έρχεται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των υπουργών οικονομικών και δικαιοσύνης, που του ζητούσαν να διερευνήσει άμεσα το θέμα, καθώς η μη απόδειξη όσων κατήγγειλαν σπίλωνε το κύρος της δικαιοσύνης.



Οι δύο εισαγγελείς θα κληθούν να προσκομίσουν στοιχεία για να αιτιολογήσουν τη φράση τους «δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση».
dealnews.gr