e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

"Ποδαρικό" με κρύο και βροχές


Το τσουχτερό κρύο και οι τοπικές βροχές θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά και ανήμερα. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ, ενώ μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη, θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά και νότια θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στη νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη όπου τη νύχτα είναι πιθανόν να σημειωθούν και καταιγίδες.

Τοπική ομίχλη θα σημειωθεί σε διάφορες περιοχές τις πρωινές ώρες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά βόρειοι με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή

Στα δυτικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες κυρίως στις θαλασσιές περιοχές και χιόνια στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και μέχρι το βραδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ οι οποίοι το βραδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Σάββατο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις θαλάσσιες κυρίως περιοχές σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στο ανατολικό Αιγαίο θα είναι τοπικά ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της ηπείρου. Τα φαινόμενα σταδιακά από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν.

Άνεμοι: στα δυτικά κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ οι οποίοι από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση σε όλη χώρα.

Κυριακή

Στην ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα ανατολικά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί παγετός στα ηπειρωτικά.

Δευτέρα

Γενικά αίθριος ο καιρός και μόνο στη βόρεια Κρήτη τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά την ημέρα. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί παγετός στα ηπειρωτικά.

Τρίτη

Λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι στα δυτικά θα αυξηθούν. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε άνοδο.
nooz.gr