e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Παπουτσής: "Ανεύθυνη η συζήτηση περί διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ"

«Κάθε συζήτηση για θέματα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ δεν έχει σοβαρά επιχειρήματα και επομένως είναι ανεύθυνη», απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής σε σχετικές ερωτήσεις που δέχθηκε σήμερα και για το αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος, σημειώνοντας πως «διαφορετικές θα είναι οι εξελίξεις και στο ΠΑΣΟΚ και στην Ελλάδα αν η χώρα διασωθεί και διαφορετικές θα είναι αν η χώρα έχει πτωχεύσει».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Παπουτσής για τη δράση της οικονομικής αστυνομίας στο πρώτο τρίμηνο λειτουργίας της, συνεχάρη την υπηρεσία για τις τελευταίες συλλήψεις επωνύμων, ενώ τόνισε ότι είναι διακριτός και παράλληλος ο ρόλος της οικονομικής αστυνομίας από αυτόν του ΣΔΟΕ και των αρμόδιων εισαγγελιών που εποπτεύει το ΣΔΟΕ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι η οικονομική αστυνομία δεν έχει τους καταλόγους που κυκλοφορούν με τους οφειλέτες του δημοσίου, ενώ τόνισε ότι η αστυνομία μπορεί να παρεμβαίνει σε υποθέσεις όπου υπάρχει το φορολογικό ή το τραπεζικό απόρρητο και να κάνει ελέγχους. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων, στο οποίο -όπως είπε- έσπασε το άβατο.

Ως προς τις οικονομικές προοπτικές της χώρας, ο κ. Παπουτσής σημείωσε ότι η Ελλάδα θα διασωθεί αν διασωθεί και η Ευρώπη και η αν η Ευρώπη προχωρήσει πολύ γρήγορα στην οικονομική της ένωση, καλύπτοντας τα κενά της Συνθήκης του Μάαστριχτ και των άλλων ευρωπαϊκών συνθηκών.

Διευκρίνισε ότι ο ίδιος είχε ταχθεί υπέρ του δημοψηφίσματος για τη δανειακή σύμβαση και όχι σε δημοψήφισμα για το ευρώ στο οποίο αναφέρθηκαν η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και χαρακτήρισε τη σημερινή κυβέρνηση ως κυβέρνηση εθνικού σκοπού.
nooz.gr