e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Δρόμος στρωμένος με εμπόδια για Παπαδήμο

Τον πρώτο ευρωπαϊκό του μαραθώνιο ως πρωθυπουργός της Ελλάδας ξεκινά σήμερα ο κ. Λουκάς Παπαδήμος. Ωστόσο, το περιβάλλον, μέσα στο οποίο καλείται να κινηθεί, θεωρείται και είναι εξαιρετικά ρευστό και αβέβαιο.

Την ώρα που θα παίρνει το αεροπλάνο για να πάει Βρυξέλλες, το Βερολίνο, κατά πάσα πιθανότητα θα απορρίπτει την πρόταση για την έκδοση ευρω-ομολογου, που επανέρχεται στην επικαιρότητα μετά από πολύ καιρό.

Ωστόσο, η Γερμανία αντιδρά στην υιοθέτηση του, εξαιτίας του γεγονότος ότι θα είναι αυτή που θα κληθεί να βάλει πιο βαθιά απ όλους το χέρι στη τσέπη, για να συντηρηθεί αυτό το μέτρο σωτηρίας.

Από την άλλη, όμως, το Βερολίνο δεν θέλει ούτε να ακούει για ένα άλλο ενδεχόμενο, που είναι η κοπή χρήματος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Εν προκειμένω, ο γερμανικός φόβος έχει να κάνει με την πυροδότηση του πληθωρισμού, που συνιστά ταμπού για το Βερολίνο εδώ και δεκαετίες. Για την ακρίβεια, από τις αρχές του περασμένου αιώνα.

Όσο όμως η Γερμανία παραμένει εγκλωβισμένη στους φόβους της, τόσο καθυστερεί η υιοθέτηση μιας οριστικής λύσης για τη διάσωση της Ευρωζώνης, που τώρα αποδεικνύεται ότι είναι περισσότερο επιτακτική από κάθε άλλη φορά, αφού η κατάσταση είναι πλέον οριακή.

Εξελίξεις απ όλα τα μέτωπα αναμένονται έως τις 9 Δεκεμβρίου, οπότε συνεδριάζει στις Βρυξέλλες η επόμενη Σύνοδος Κορυφής...
dealnews.gr