e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Οδηγούνται σε κλείσιμο οι επιχειρήσεις λόγω φόρων

Όχι άλλους φόρους, όχι άλλα βαρίδια φωνάζουν οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω της επιστολής προς τον υπουργό Οικονομικών. Η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει ήταν το Ειδικό Τέλος Βιοτεχνικών και Βιομηχανικών Ακινήτων.


Το ΒΕΑ, όπως επισημαίνεται στην επιστολή, καθημερινά γίνεται αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών των μελών του για την καταβολή του Εδικού Τέλους Ακινήτων, το οποίο καλούνται διαδικαστικά να το καταβάλουν και στη συνέχεια να επιστραφεί ενώ ο νόμος τους απαλλάσσει, καθώς και για τον διαχωρισμό που γίνεται μεταξύ των ακινήτων που χρησιμοποιούν για την παραγωγική διαδικασία και την αποθήκευση στα οποία για τα μεν πρώτα υπάρχει απαλλαγή ενώ για τα δεύτερα όχι.

Μεγάλος αριθμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουν για την παραγωγική τους διαδικασία κάποιο ακίνητο στο οποίο κάνουν χρήση βιοτεχνικού ρεύματος και κάποιο άλλο το οποίο είτε προϋπήρχε είτε αποκτήθηκε στη συνέχεια για αποθήκευση προϊόντων και για το οποίο δεν γίνεται χρήση βιοτεχνικού ρεύματος.

Το ΒΕΑ προτείνει τα ακίνητα που χρησιμοποιούν οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις ανεξάρτητα αν τα χρησιμοποιούν για την παραγωγή ή την αποθήκευση των προϊόντων τους και ανεξαρτήτως της χρήσης ρεύματος που κάνουν να απαλλάσσονται στο σύνολο τους από το ειδικό τέλος.

«Οι καιροί είναι δύσκολοι και κάθε πλευρά διεκδικεί τα δικαιώματά της. Ας υπάρχει τουλάχιστον ελάχιστος σεβασμός στη δύσκολη προσπάθεια που καταβάλλουν οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επιβιώσουν, διότι όσες έχουν καταφέρει να επιβιώσουν βρίσκονται σε οριακό σημείο και η επιβολή νέων επιβαρύνσεων αυξάνει το ήδη επιβαρυμένο κόστος με αποτέλεσμα πολλές από αυτές να οδηγηθούν στο κλείσιμο τροφοδοτώντας έτσι την ήδη τεράστια δεξαμενή ανεργίας, αλλά και την συρρίκνωση του ΑΕΠ» αναφέρεται στην επιστολή του ΒΕΑ.
dealnews.gr