e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Έχασε τη δυναμική του το ΧΑΑ-αντιστέκονται οι τράπεζες


Δεν μπόρεσε να κρατήσει το θετικό πρωινό του ξεκίνημα το Χρηματιστήριο Αθηνών και πέρασε σε αρνητικό έδαφος λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι. Ωστόσο, ο τραπεζικό δείκτης σημειώνει άνοδο πάνω από 3,5%, επαναλαμβάνοντας το μοτίβο της Παρασκευής.Στις 13:55 ο γενικός δείκτης καταγράφει απώλειες 0,27%, υποχωρώντας στις 662,23 μονάδες, με τις τράπεζες να κερδίζουν πάνω από 3,5%.


«Αν και το γενικότερο κλίμα παραμένει αδύναμο, δεν μπορεί να αποκλειστεί μια μικρής διάρκειας ανάκαμψη», ανέφερε η Eurobank Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.

Με θετικό πρόσημο κινείται σύσσωμος ο τραπεζικός κλάδος. ΑΤΤ, TBank και TT πρωτοστατούν στην άνοδο του τραπεζικού δείκτη, ενώ ΤΤ, Πειραιώς, Alpha, Eurobank, Κύπρου και ΕΤΕ δίνουν ώθηση στον γενικό δείκτη.

Την Τρίτη συναντώνται στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, όπου αναμένεται να εγκρίνουν την έκτη δόση για την Ελλάδα και να συμφωνήσουν στις λεπτομέρειες για την μόχλευση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Σε εταιρικό επίπεδο, η προσοχή στρέφεται στα αποτελέσματα που ανακοινώνουν μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης η Alpha, η Eurobank και η Motor Oil.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις του Reuters, η Alpha αναμένεται να ανακοινώσει ζημίες 9,3 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο, έναντι κερδών 37,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010 και η Eurobank κέρδη 2,2 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 10,3 εκατ. το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.
dealnews.gr