e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Έρχεται το τέλος σε... 10 μέρες

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις σε διεθνές επίπεδο για το μέλλον και τη βιωσιμότητα της Ευρωζώνης. Την ίδια ώρα Μέρκελ και Σαρκοζί οραματίζονται Ευρωζώνη δύο «ταχυτήτων» σχεδιάζοντας ένα νέο Σύμφωνο Σταθερότητας στο οποίο θα προβλέπεται σκληρή δημοσιονομική πολιτική και κυρώσεις για τις χώρες που το παραβιάζουν.


Σε εκτενές δημοσίευμά τους οι Financial Times δίνουν διάρκεια ζωής το πολύ δέκα ημερών στην Ευρωζώνη καθώς μετά τα crash- test Γερμανίας, Ιταλίας και Ισπανίας στις αγορές ομολόγων την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωζώνη ουσιαστικά «σταμάτησε να λειτουργεί».

Εξαιτίας της απώλειας της εμπιστοσύνης των επενδυτών και της μετάδοσης της κρίσης στους μεγάλους «πιστωτές» του ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Γαλλία, Βέλγιο, Αυστρία, Ολλανδία, ουσιαστικά ο μηχανισμός έχει ξεμείνει από «δύναμη πυρός».














Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα παρά την κρισιμότητα της κατάστασης υπάρχουν λύσεις οι οποίες όμως περιορίζονται σημαντικά και προτείνονται τρεις λύσεις:














1. Η άνευ περιορισμών παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην αγορά ομολόγων αλλά και την παροχή ρευστότητας για τις τράπεζες,














2. Ένα σαφές και οριοθετημένο χρονικά πρόγραμμα έκδοσης ευρωομολόγου














3. Η άμεση δημοσιονομική ενοποίηση που εν μέρει θα οδηγήσει σε απώλεια της εθνικής κυριαρχίας των κρατών αλλά θα δημιουργήσει ένα αξιόπιστο θεσμικό πλαίσιο.
dealnews.gr